GOTS CERTIFICERING

GOTS CERTIFICERING

Hvad er GOTS-certificeringen?

 

Kan mode nogensinde være bæredygtig? Ikke på den konventionelle måde, men vi kan tage forholdsregler for at gøre produktionen af tøj så bæredygtig som muligt. GOTS er certificeret økologisk bomuld i økologiske fibre, som får fabrikker og brands til at overholde de strengeste miljømæssige og sociale krav. Det er en god indikator for bæredygtig mode.
Som en del af vores bæredygtige DNA har BY GARMENT MAKERS en ensartet GOTS-certificering og vi bruger kun europæiske GOTS-certificerede leverandører. Denne høje standardcertificering af tøj er ikke en engangsgodkendelse, men evalueres og verificeres en gang om året af en uafhængig certificeringsorganisation. Dette holder os opmærksomme på konstant at producere tøj, der efterlader så lidt skade som muligt på naturen og de involverede mennesker.
En væsentlig del af GOTS er, at det stiller strenge krav til dokumentation. Hele kæden er underlagt en række strenge kriterier for at sikre forbrugeren og tøj producenterne. For at forklare GOTS-certificeringen kort, så ser GOTS på de miljømæssige og sociale aspekter af produktionen - forarbejdning, fremstilling, emballage, mærkning, handel og distribution af tekstiler.

GOTS - det højeste kvalitets stempel

 

GOTS-certificeringen skaber gennemsigtighed for forbrugere, der ønsker at være mere bevidste om deres køb, købe mere bæredygtigt tøj og vide, at "økologisk bomuld" ikke nødvendigvis betyder bæredygtighed gennem hele forsyningskæden. GOTS kan bruges til at spore et produkt fra start til slut. Med GOTS-mærket inde i produkterne kan du se producentens navn, hvilket sikrer deres GOTS-certificering.

BY GAMENT MAKERS valgte at få GOTS-certificeringen for at sikre kunderne de mest etiske og bæredygtige produkter muligt. Det økologiske bomuld i BY GARMENT MAKERS' basic herretøj dyrkes under så naturlige forhold som muligt, hvilket sikrer længere og stærkere fibre. På grund af de stærkere fibre, bevarer tøjet sin form efter vask, hvilket gør det til et holdbart materiale. I dag markedsfører mange brands en økologisk standard, selvom ikke alle tekstiler er produceret med en særlig høj procentdel af økologisk bomuld. Mærket "økologisk bomuld" kan faktisk betyde, at det færdige produkt ikke består af mere end 10% økologisk bomuld. Til sammenligning garanterer en GOTS-certificering dig mindst 70% økologisk bomuld.

Partnere med bæredygtig tankegang

 

Hvert eneste trin i produktionen skal være GOTS-certificeret, hele vejen fra forarbejdning af fibrene til den virksomhed, der sælger produktet.
Vi samarbejder med de bedste fabrikker og mennesker i verden, der fravælger den "konventionelle" modebranche og deler vores mission om at ændre modebranchen til det bedre.

• Ingen giftige kemikalier
• Ingen børnearbejde
• Begrænset arbejdstid og kompensation for 
   mere end 8 timers arbejde om dagen
• Fair løn og ferieaftale
• Strenge krav til miljøaspekter
• Retningslinjer for sundhed og sikkerhed

Økologisk landbrug

 

Landmændene skal også certificeres i henhold til internationale standarder for økologisk landbrug.
Med henblik på miljømæssig bæredygtighed undgår GOTS-standardpraksis alle skadelige kemikalier. Bomulden dyrkes uden brug af pesticider fra frø, der ikke er genetisk modificerede. Kemikaliefri landbrugsjord forbliver frugtbar meget længere end hæmmet jord, hvilket giver økologiske landmænd en længere levetid for bomuldsråvarer. For ikke at nævne, at producenterne kan leve under sundere forhold med rent vand og fødevareforsyninger.
GOTS-certificeringen er af stor betydning for at opnå bæredygtigt tøj. Det er afgørende for os, at vores leverandører også er GOTS-certificerede, da vi altid bruger GOTS-certificeret økologisk bomuld i vores kollektioner.

BY GARMENT MAKERS er 100 %

 

Alle vores produkter er fremstillet med 100% GOTS-certificeret økologisk bomuld og 100% økologisk uld, og flere af vores styles har 2% stræk for endnu mere komfort.
Vores kollektion indeholder også produkter i økologisk hør . Nogle af stofferne er blandede, men vi bruger altid organiske fibre.
Selv den farveteknologi, vi bruger i produktionen, er GOTS-certificeret, hvilket betyder, at vi bruger 70% mindre kemikalier sammenlignet med almindelig tøjproduktion.
Vi ærer GOTS for at hjælpe modebranchen med at sikre sikre og sunde produkter til arbejdstagere, forbrugere og planeten.

Forbliv bæredygtig!