EN SAMTALE MED Jannick Pihl

EN SAMTALE MED Jannick Pihl

For denne anden version af "En samtale med" har vi fornøjelsen af at tale med Jannick Pihl fra den danske tekstilproducent Kvadrat. Kvadrat er kendt for at omfatte alt lige fra håndværk i nogle af verdens bedste møbelstoffer til mode og kunstinstallationer. På trods af at disse områder dækker over en bred vifte af interesser, tillader Jannicks sans for æstetik og bæredygtighed at skabe en sfære, der sikrer en naturlig sammenhæng mellem emnerne.

 

By Garment Makers: 
Hvordan påvirker det fysiske rum, du befinder dig i, dig?

Jannick: Det er mit tilflugtssted og fristed fra en ret travl arbejdsliv, og et sted for mig at genoplade og være kreativ. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har flyttet rundt på al min møbler for at få en anden perspektiv på rummet. Det er åbenlyst et rum, hvor jeg omgiver mig selv med smukke objekter omhyggeligt kurateret med fokus på materialitet.

 

 

By Garment Makers:

Hvordan går du til at kuratere dit hjem?

Jannick: Møbler og kunstværker er ting, vi alle bør betragte som investeringer og ikke bare som endnu en stol, lampe eller objekt. Jeg bruger meget tid på online auktionssteder, selvom jeg sjældent byder på noget. Når jeg endelig byder på noget, finder jeg det svært ikke at lade mig rive med, så jeg forsøger at begrænse mig selv og kun byde på de ting, jeg virkelig ikke kan leve uden. Vær bare tålmodig og lad dit hjem vise, hvem du er, og ikke hvem du gerne vil være - det er ikke så svært.

 

 

By Garment Makers:

Hvordan påvirker bæredygtighed de livsvalg, du træffer?

Jannick: Min kærlighed og tilknytning til naturlige materialer gør det let at træffe bæredygtige valg. Jeg tror, at lang levetid er kernen i bæredygtighed, især når det kommer til mode - ikke kun på grund af branchens enorme spild af ressourcer, men også på grund af det store antal tøj, der ender som affald på lossepladser.

 

 

 

By Garment Makers:

Hvordan navigerer du i den stadigt skiftende verden af mode uden at ændre dine garderobeelementer hele tiden?

Jannick: Det er ret simpelt. Jeg tror ikke, at jeg har brug for en ny trøje eller et par bukser baseret på sæsonmæssige mønstre eller når nye kollektioner bliver lanceret. Efter min mening ser trøjer, jeans og jakker alle bedre ud efter hver gang, du har dem på. Hvis jeg formår at slide mine klæder op, foretrækker jeg at forsøge at reparere dem i stedet for at erstatte dem.

 

 

 

 

By Garment Makers:

Har du en yndlingsbog??

Jannick:
"Against Everything" af Mark Greif - en samling tankevækkende essays og et must-read. "At ønske at være imod alt er at ønske, at verden skal være større end det hele, villig til at opløse regler og kompromiser i en gallon eller en dråbe, mens et ocean af muligheder ruller omkring os."

 

 

 

 

By Garment Makers:

Har du en foretrukken stofkvalitet, og hvorfor?

Jannick: Absolut uldstoffer. Uld er et fantastisk materiale: naturligt, bæredygtigt, holdbart og genanvendeligt. Fra en let strikket merino til en tung ribstrik.

 
 
 
By Garment Makers: 

Ser du en lighed i den sensoriske betydning af materialer, der bruges til arkitektoniske overflader og tøj?

Jannick: Sikkert, der er mange ligheder. En af dem er, at nogle tekstiler, der bruges i interiør, ofte også ses brugt i modeindustrien. Selvfølgelig til samme formål, men når du træder ind i et rum med tunge uldgardiner, kan det næsten føles som at være pakket ind i en tung frakke - det lyder måske dumt, men du ville ikke tro det, før du på et tidspunkt befinder dig i et rum med uldgardiner. Et materiale, som mange modedesignere bruger til kraftigt overtøj.

 
By Garment Makers: 

Hvis du kun kunne have én påklædning for resten af livet, hvad ville det så være?

Jannick: Absolut et par uld-mohair-bukser for at holde mig varm om vinteren, men luftige og lette nok til sommerdage. En åndbar uldtrøje med en let nylonjakke ovenpå. Jeg spiller sikkert med et par sorte sneakers.

 

Læs næste

EN SAMTALE MED David "Breadhead" Milberg

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.