EN SAMTALE MED David "Breadhead" Milberg

EN SAMTALE MED David "Breadhead" Milberg

EN SAMTALE MED David "Breadhead" Milberg

 

For vores allerførste udgave af "En samtale med" besøgte vi den stemningsfulde bageristudio hos den danske surdejsbager; David "Breadhead" Milberg. Emnet for samtalen? Kvalitet, tøj og den skorpe, drømme er lavet af.

 

 

By Garment Makers: 

I hvilken sindstilstand placerer bagning dig?

David: Det er svært at beskrive, da der er enorm følelse involveret i bagning, især når det kommer til surdej. Det er en levende organisme, så du har aldrig 100% kontrol, og du vil aldrig være sikker på, hvordan brødene bliver, før du åbner ovnen, og det endelige produkt viser sig. Hvis brødet er hævet til perfektion og har fået den rigtige skorpe, rammer euforien dig. På den anden side, hvis brødet ikke er hævet korrekt, det være sig for lidt eller skævt, påvirker det virkelig mit humør, fordi der blev lagt så meget tid og kærlighed i det dagen før.

 

 

 

By Garment Makers:

Hvad betyder kvaliteten af dine udstyr og ingredienser for dig?

David: Det betyder alt for mig, og jeg ønsker, jeg kunne sige, at jeg bruger den bedste mel, udstyr osv., men jeg havde en økonomisk beskeden start og måtte købe brugt og lave kompromisser på nogle områder. Jeg stræber efter at stræbe efter perfektion i mit produkt, og at jeg en dag udvider til en anden indstilling, der tillader mig at bruge det bedste, penge kan købe.

 

 

By Garment Makers:

Hvilke sensoriske oplevelser inspirerer din bagning?

David: Min inspiration er lidt som et lukket økosystem, da min inspiration kommer fra at åbne ovnen og se det perfekte brød hæve frem. Kombinationen af at have tæmmet det utæmmelige, en organisk levende skabning, og skabt et puristisk brød, der kun indeholder mel, vand og salt.

At se brødet langsomt hæve til perfektion og afsløre den mørknende skorpe, der løber langs rygraden, og den komplekse duft, der trænger ind i dine sanser lige før smagen. Dette motiverer mig til at skabe brød, der er lige så perfekte næste dag. Dette er sjældent tilfældet, da du aldrig kan skabe to surdejsbrød, der er identiske - det er skønheden ved det.

 

 

 

By Garment Makers:

Oplever vi i øjeblikket en ændring af kulturen inden for dansk bageri?

David: Efter min mening er folk begyndt at tænke mere lokalt, især efter Covid-19, hvor man var tvunget til at arbejde inden for de geografiske grænser, der blev givet. En række små mikrobagerier er opstået, og de mennesker, der skaber dem, er dem, der er ivrige efter at perfektionere deres håndværk og skabe det brød, drømme er lavet af. Derudover tror jeg, at folk bekymrer sig mere og mere om kvaliteten af det brød, de indtager, hvilket efter min mening ikke altid har været tilfældet.

 

 

 

 

By Garment Makers:

Ser du en synlig parallel mellem godt brød og veludførte klæder?

David: Forbindelsen er ganske synlig, især fra et håndværksmæssigt synspunkt. Uanset om du skaber beklædning, teknologi eller ethvert andet produkt, oplever du en lang indledende periode, hvor du gennem følelser og færdigheder forbereder produktet, og det er ikke, før du modtager det endelige produkt, at du kan vurdere, om dine tanker har været en succes. Det er præcis det samme med at forberede dej og forvente at åbne ovnen og se, om du har haft succes.

 

 

 

  

 

By Garment Makers:

Øjeblikket af sandhed; Hvad gør et godt brød?

David: Perfekt surhed blandet med blomstrende sødme. God roux, sprød skorpe (lidt til den mørke side) og en åben krumme blandet med fuldkorn.

By Garment Makers:

Hvordan er din morgen; har du nogen ritualer?

David: Vågn op kl. 05:30, skynd dig i brusebadet og ræs af sted på min cykel mod bageriet. På denne måde kan jeg få brødene og bollerne i ovnen så hurtigt som muligt og lave en ny portion dej til næste dag, mens jeg nyder min morgenkaffe fra Nord Roastery i studiet.

Læs næste

EN SAMTALE MED Jannick Pihl

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.